theater de regentes start door…

GOED NIEUWS: THEATER REGENTES START DÓÓR!

Den Haag Centraal heeft vandaag goed nieuws voor een internationale stad van vrede en recht. En een veelkleurige stad waar veel inwoners met één been in een andere cultuur staan heeft een veelkleurig, kleinschalig palet aan zalen nodig… We zijn benieuwd naar de programmering in het nieuwe jaar!

“‘Het kan beter en efficiënter’ Regentes gaat verder onder de naam De Nieuwe Regentes. De initiatiefnemers willen het roer drastisch omgooien: meer nadruk op commercie, minder op eigen programmering. De naam mag dan nauwelijks zijn veranderd, de initiatiefnemers van De Nieuwe Regentes (DNR) hebben wel degelijk andere plannen in gedachte voor het cultuurhuis aan de Weimarstraat. ‘The new improved version’, noemt Karin Jansen, één van de vier initiatiefnemers, het doorstartplan. Jansen, die bijna drie jaar werkzaam was als hoofd financiën bij Theater de Regentes, wil een nieuwe koers gaan varen. “Het kan beter en efficiënter”. In het conceptplan van DNR ligt de nadruk straks niet meer op de eigen programmering, maar op het particuliere en het zakelijke segment. De serie met singer-songwriters en jeugdvoorstellingen wordt op beperkte dagen ingeroosterd, zodat er voldoende ruimte is voor verhuur. Commerciële ambities zijn nodig om de artistieke ambities mogelijk te maken, aldus DNR. De werkgroep DNR ontstond nadat Theater De Regentes tijdens de laatste subsidieronde een negatief rapport kreeg van de gemeente. Stagnerende publieksaantallen, weinig zichtbaarheid, kortom van onvoldoende toegevoegde waarde, oordeelde de commissie. Andere partijen mochten van de gemeente ideeën opwerpen voor een nieuwe invulling van het pand. Nadat deze krant al eerder bekendmaakte dat Louis Behre, directeur van Crossing Border, zich had teruggetrokken omdat hij te weinig steun kreeg van de gemeente, bleef er nog een groep over. Deze week zat DNR voor de tweede maal met de gemeente aan tafel en is de zaak beklonken. Korzo De vijf ruimtes die het theater rijk is, wil DNR op reguliere basis verhuren. “Meerdere partijen hebben al interesse getoond”, vertelt Laudie Vrancken, eveneens oud-medewerker en deelnemer aan De Nieuwe Regentes. Aanvragen komen uit allerlei hoeken, van een flamencodanser die een cursus wil geven tot een basisschool die een reünie wil organiseren. Jansen vult aan: “Particuliere aanvragen voor een bruiloft hebben we ook al ontvangen”.”

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>