Pauline en Jeroen vieren 10 jarig jubileum

10 Jaar Hoeboer Keramiek 2015/3

Hoeboer Keramiek is jarig! We gingen in 2005 voorzichtig van start met drie groepjes handopbouwers. In de afgelopen 10 jaar zijn we steeds meer activiteiten gaan ontplooien, eerst draaicursussen en kinderfeestjes en later ook de workshops en bedrijfsuitjes voor volwassenen. Sinds enige jaren organiseren we ook masterclasses door gastdocenten. Bijna ongemerkt zijn we uitgegroeid tot een bedrijf waar jaarlijks honderden volwassenen en meer dan duizend kinderen hun handen in de klei stoppen. Uiteraard zijn we daar trots op en willen we dat vieren.

De jubileum cursus-expositie wordt dit jaar gecombineerd met een expositie van eigen werk van Pauline Hoeboer in het boven het atelier gelegen woonhuis en duurt dit jaar twee dagen (zaterdag 9 en zondag 10 mei). Zo hebben we eens wat meer tijd en ruimte voor een praatje en een drankje.

In dit feestjaar hebben we ook geprobeerd een aantrekkelijk programma van gastdocenten samen te stellen verspreid over het hele jaar. Heike Rabe bijt het spits af in maart en in april komt Peter Hiemstra een workshop geven, waarvoor lezers van deze nieuwsbrief 25% jubileum-korting krijgen

 

We hopen u dit jaar te mogen begroeten in ons atelier.

Pauline Hoeboer en Jeroen van Alphen

 

Agenda

2 & 3 mei 2015 Clay2Day
Landgoed De Olmenhorst
Lisserbroek
9 & 10 mei 2014 Cursus-expositie & Thuisexpositie Pauline Hoeboer
Hoeboer Keramiek
Suezkade 1, Den Haag
14 & 15 mei 2015 (hemelvaart) Goudse Keramiekdagen
Markt, Gouda
29 mei 2015 kennismakings workshop draaien, 19:30-22:00
 

jubileum
expositie
In de cursusruimte is op 9 en 10 mei de jaarlijkse cursusexpositie te zien. Cursisten, zowel de draaiers als de handopbouwers, laten met gepaste trots zien wat zij het afgelopen seizoen hebben gemaakt. In dit jubileumjaar toont ook Pauline Hoeboer haar werk in het boven het atelier gelegen woonhuis. In deze huiselijke setting laat zij haar unieke stukken zien en zullen twee nieuwe theeserviezen worden gepresenteerd. Ook zal op deze expositie de geboortepenning van onze Wouter te zien zijn en natuurlijk die van Joris.

We hopen dat u een kijkje komt nemen op zaterdag 9 of zondag 10 mei, beide dagen van 11:00 tot 17:00.
Zondag sluiten we af met de gebruikelijke borrel voor de liefhebbers, waarbij we net als vorig jaar op mooi weer hopen. 

cursusexpo 2014
terug naar
inhoud

Gastdocenten
2015
In voor- en najaar zijn toonaangevende Nederlandse keramisten bij Hoeboer Keramiek te gast om korte cursussen en workshops te geven over hun eigen specialisme. Draaien, handopbouw en gieten en porselein en aardewerk komen aan bod. Om het aanbod aantrekkelijker te maken voor mensen die wat verder weg wonen, zijn sommige korte cursussen vervangen door 2 daagse weekend-workshops.
Lezers van deze nieuwsbrief en facebook-vrienden kunnen als eersten inschrijven, maar wees er op tijd bij, workshops kunnen zomaar vol zitten!
peter hiemstra

Heike Rabe – groot draaien
2-daagse weekend-workshop
28 & 29 maart

25% jubileum-korting
Peter Hiemstra – ‘verhalen scheppen’
2-daagse weekend-workshop
18 & 19 april
lezers van de nieuwsbrief krijgen op deze workshop 25% korting. Vermeld ‘nieuwsbrief’ in het vak ‘opmerkingen’ bij uw inschrijving

Tries Smilde – porselein draaien
korte cursus 3 x 3 uur
dinsdag 12, 19 & 26 mei
14:00-17:00
of 19:00-22:00

Esther van Groeningen – werken met gietmallen
2-daagse weekend-workshop
30 & 31 mei

Pauline Hoeboer – speels draaien
2-daagse weekend-workshop
13 & 14 juni

Karin van de Walle – figuratief werken
2-daagse weekend-workshop
26 & 27 September

Niek Hoogland – slibdecoratie
2-daagse weekend-workshop
31 oktoner en 1 november

Jannie van der Wel – werken met plakken
2-daagse weekend-workshop
21 & 22 november

 


korte cursus
terra sigillata
ringenpotten
ringenpotten met terra sigillata decoratieVoor handopbouwers die nog niet aan vakantie toe zijn, of voor beginners die nog voor de zomer met keramiek willen kennis maken is er in mei en juni een korte cursus ‘Terra Sigillata’/ ringenpotten’,In deze cursus maken we onze eigen terra sigillata slib en gaan we experimenteren met verschillende kleuren op duimpotjes. Tegelijkertijd beginnen we de eerste les met het opbouwen van een grote pot uit ringen. We kijken naar hoe er in diverse culturen op deze wijze potten worden gemaakt, zoals in Afrika en Peru. Door ritme in onze handelingen en een gelijkmatige opbouw krijgen we een regelmatige dunne pot, die we dmv schrapen en kloppen heel strak en glad afwerken. Voor het aanbrengen van de terra sigillata slib polijsten we de pot met een gladde steen.
Terra sigillata, letterlijk ‘verzegelde aarde’, was de naam van het roodbakkende Romeinse aardewerk uit de 1e eeuw. Waterdichtheid en een rijke eiglans werden verkregen door op het aardewerk een uiterst fijne sliblaag aan te brengen.

4x op maandagavond 

18 en 25 mei, 1 en 8 juni
19:30-22:00
€185,- alles inclusief
maximaal 10 deelnemers
voor beginners en gevorderden

bij voldoende belangstelling wordt ook een cursus overdag georganiseerd, dus laat het weten als je belangstelling, of voorkeur hebt

 


De Kleine K
Kleine KOnder de titel ‘De Kleine K’ verschijnt sinds kort elke maand een nieuw digitaal tijdschrift. Het blad wil vooral een inspiratiebron zijn, met mooie foto’s van keramiek en verhalen van keramisten, maar ook is het de bedoeling een technisch naslagwerk op te bouwen. Je kunt het tijdschrift gratis downloaden op http://inspiratie.ceramic.nl/, of een abonnement nemen en het tijdschrift maandelijks in de box ontvangen. 

geboren
Het is inmiddels al weer negen maanden geleden, maar voor wie het ontgaan was, Pauline Hoeboer en Jeroen van Alphen hebben een tweede zoon gekregen: Wouter Maria van Alphen (10 juni 2014). Met Wouter gaat alles goed en ook zijn broer Joris is heel blij en trots!
cursusexpo 2014
 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>