fietsstraat ook op de suezkade?

Hallo buren,
Hier wat nieuws over verkeer in onze wijk.
Zoals jullie weten is de Conradkade hier tegenover een fietsstraat. De gemeente is bezig om deze fietsstraat te evalueren. Daarnaast is het plan om het fietsstraten netwerk uit te breiden naar oa de Suezkade.  De Kadegroep is in gesprek met de gemeente hierover (voor de nieuwkomers: de Kadegroep bestaat uit bewoners van Suezkade, Conradkade en omgeving en is een aantal jaren geleden opgericht om het sluipverkeer tegen te gaan).
Voor de evaluatie van de fietsstraat aan de Conradkade wil de gemeente ook gebruikerservaringen weten. Ik hoor graag jullie ervaringen.

Voor de nieuwe fietsstraat op de Suezkade (tussen Laan van Meerdervoort en Newtonstraat) is de gemeente bezig met een VO (voorlopig ontwerp).  Dit VO wordt de komende tijd omgezet in een DO en er zal in oktober een inspraakavond worden georganiseerd. Uitvoering is gepland in 2014.

Groet,
Marion Wendel
Suezkade 13

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to fietsstraat ook op de suezkade?

 1. riëtte says:

  Beste Buren,
  Mijn reactie n.a.v. Suezkade wordt fietsstraat.
  Niet doen! Ik kan de meerwaarde er niet van inzien.
  Sterker nog: ik ervaar in de fietsstraat Conradkade regelmatig vertraging voor fietsers i.p.v. een snellere doorgang. Auto’s wijken uit naar een zijde om fietsers door te laten. Een fietser uit tegenoverliggende richting kan er dan helemaal niet meer langs omdat de straat zo is versmald na de herinrichting.
  De oude situatie was m.i. beter voor alle partijen. Hard gereden wordt er ook nu nog door automobilisten als ze de kans krijgen.
  Ik ben dus tegen! (zeker in de C. de Rebequestraat; die is breed genoeg voor iedereen). Het is geldverspilling. Het lijkt wel een project i.v.m. de werkverschaffing.
  Succes!, groet Riëtte

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>